El projecte "Masies+Sostenibles", coordinat pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, convida a participar en la propera visita de casos pràctics, anomenada "Models d'eficiència energètica" en explotacions agroramaderes, prevista per al pròxim 9 d'octubre.

La sortida s'emmarca també en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del departament d'Agricultura i permetrà conèixer, sobre el terreny, els diversos sistemes per la millora energètica, l'aprofitament de subproductes i generació d'energia que han aplicat algunes explotacions agroramaderes els darrers anys. Aquest fet, a més a més, els ha permès diversificar les seves activitats.

"Masies + Sostenibles" organitza aquesta visita tècnica per tal que els dos models d'eficiència energètica que s'hi exposaran "puguin ajudar els assistents a conèixer de primera mà la seva aplicació i funcionament".

La jornada és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament abans del 6 d'octubre contactant amb celia@montanyes.net. El punt de trobada serà l'ecogranja Salgot, d'Aiguafreda, però hi haurà servei d'autobús per a aquells assistents que surtin des de Solsona.

Les explotacions que es visitaran seran l'ecogranja de recerca Salgot, de funcionament sostenible gràcies a l'aprofitament de les aigües i la generació d'energia pròpia, entre d'altres. També s'anirà al mas de la Riba, on utilitzen un sistema innovador.