Uns 140 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superior dels centres de Solsona i Olius i del Centre de Formació de Persones Adultes del Solsonès van participar la setmana passada en unes jornades de foment de l'autoocupació organitzades per la Taula de Formació Professional a la Sala Polivalent de Solsona. "Aprèn a crear la teva empresa" va ser el títol dels tallers, que complementen la jornada realitzada l'octubre "Impulsa el teu futur".

La regidora d'Educació, Encarna Tarifa, va donar la benvinguda als assistents i tècnics de Promoció Econòmica i Medi Ambient de l'Ajuntament de Solsona i del Consell Comarcal, així com una tècnica del Cedricat va impartir les sessions, en el decurs de les quals es va explicar els recursos disponibles al territori per posar en marxa un negoci. La situació del mercat laboral, els portals web, la creació d'un pla d'empresa, les tramitacions necessàries per obrir una activitat econòmica i els incentius als quals es poden acollir els emprenedors van ser algunes de les qüestions tractades.

En la part final de les jornades, els alumnes participants es van organitzar en grups per dur a terme un exercici per posar en pràctica els coneixements adquirits. Van haver de consensuar una idea de negoci per implantar al Solsonès i detallar-ne els passos inicials per crear l'empresa. Aquesta activitat, valorada molt positivament tant per l'organització com pels participants, va ser fruit d'una demanda manifestada pels mateixos centres de secundària de la ciutat en una reunió de la Taula de Formació Professional. En aquest òrgan, impulsat el 2011 per l'Ajuntament solsoní a fi d'adequar l'oferta de formació professional de la ciutat a les demandes del mercat laboral, hi són representats el consistori, el Consell Comarcal, el departament d'Ensenyament, l'Institut Francesc Ribalta, l'escola Arrels, l'Escola Agrària del Solsonès, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Empresaris per al Solsonès, la Cambra de Comerç, la UBIC, el Centre de Formació de Persones Adultes, la UEC L'Afrau i Agroxarxa.