Després de 36 anys al capdavant de l'Ajuntament d'Odèn, l'alcalde més veterà del Solsonès, Andreu Alet (CiU), ha anunciat que no optarà a la reelecció. Alet, que ha governat al municipi solsoní ininterrompudament des de la instauració dels ajuntaments democràtics el 1979, creu que ha arribat el moment de "donar pas a gent jove amb noves iniciatives".

La candidatura que CiU presentarà a la eleccions del 24 de maig a Odèn opta per a una important renovació i estarà encapçalada per una cara nova dins la formació municipal. Es tracta de Pere Vilaginés Muntada, de 39 anys.

Per la seva banda, Andreu Alet, de 60 anys, feia ahir un balanç positiu del seu pas pel consistori i creu que tot aquest temps de dedicació "ha valgut la pena" i marxarà "satisfet amb la feina feta". De totes maneres, lamenta que "tot i haver prosperat molt i haver fet actuacions molt importants, el municipi s'ha anat despoblant i ha seguit la tradició dels pobles de muntanya on la població es va envellint, malgrat que s'han intentat iniciatives per crear activitat econòmica que atregui a la gent jove".