La comarca del Solsonès amplia les seves opcions formatives per respondre a les necessitats del sector de l'hostaleria i el turisme. L'institut Francesc Ribalta incorporarà, el curs vinent, un cicle de formació de grau superior d'Animació sociocultural i turística.

Segons explica la directora del centre, Teresa Pijuan, la programació del cicle neix a partir d'una trobada amb el Gremi d'Hostaleria del Solsonès, el juny de l'any passat, on van constatar que "la comarca necessitava un cicle relacionat amb el turisme perquè hi ha poques persones formades en aquest àmbit".

Pijuan ha explicat que, des del centre, es van posar en contacte amb els ajuntaments de la comarca i el de Cardona "per conèixer quines possibilitats veien al cicle, tant a l'hora d'acollir alumnes en pràctiques com per a la seva futura inserció laboral, i la resposta va ser positiva".

Entre les sortides professionals del nou cicle d'Animació sociocultural i turística hi ha la de coordinador i director de lleure infantil i juvenil o la de director de campaments, albergs de joventut, cases de colònies, granges-escola i escoles de natura. També hi ha la d'animador sociocultural o assessor per al sector associatiu.

El cicle formatiu, que tindrà una trentena de places, té una durada de 2.000 hores repartides en dos cursos acadèmics. També hi ha la possibilitat de fer mòduls professionals o unitats formatives de manera separada sense necessitat de fer el curs tot sencer. La preinscripció serà del 26 de maig al 3 de juny i la matrícula es farà de l'1 al 8 de juliol.