Al mateix temps que els grups d'ERC, la CUP i els dos representants dels Independents que de moment no entren al Consell donaven explicacions públiques de la situació, Pere Vilaginés, alcalde d'Odèn, i Maria Torra, alcalde de La Molsona, feia arribar un document als mitjans en el que es declaren "independents", que "no som paraigua de ningú" i que no "trobem lògic donar suport a un partit, perquè governi còmodament, a canvi d'un càrrec".

Vilaginés i Torra afirmen que davant de la urgència i la manca d'acord dels quatre, Alet els va convocar a una reunió a finals de juny per tal de definir els llocs i presentar una proposta, però Márquez i Chaure no s'hi van presentar. En l'altra reunió, Márquez ha explicat que Alet els volia fer signar un document notarial comprometents-se a deixar el càrrec després de dos anys i donant mans lliures als altres dos representants per donar suport o reterir-lo a ERC.

Vilaginés i Torra retreuen a Antoni Márquez que hagi signat l'acord de govern tripartit amb ERC i la CUP sense tenir-los en compte.

Després de lamentar-se de l'interès d'ERC més per la suma de majories que pel contingut electoral, Vilaginés i Torra "asseguren que "ens mantindrem com el que som: independents", i també que "avui per avui, els càrrecs al Consell Comarcal som els presentatns d'Odèn i de la Molsosa", en aquest darrer cas no el signant del comunicat, sinó el regidor del mateix grup, el ja esmentat Ferran Miquel.