Els embassaments de la Llosa del Cavall i de Sant Ponç, que formen part del sistema hidrològic del riu Cardener, van participar l'any passat en la gestió i el control d'un augment del cabal del curs del riu per la pluja mitjançant els diferents mètodes d'emmagatzematge, contenció i alliberació d'aigua des de les preses. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), organisme que explota els pantans catalans, va fer aquesta intervenció el 2 de desembre del 2014, quan es va registrar un cabal màxim d'entrada de 5o metres cúbics per segon a la Llosa del cavall i a Sant Ponç. A Súria, el cabal del Cardener va assolir 246 metres cúbics per segon.

A la resta de la Catalunya Central, cal destacar l'avinguda del riu Llobregat del 29 de novembre del 2014. Aquell dia, l'embassament de la Baells va registrar un cabal màxim de 230 metres cúbics per segon. Per gestionar aquesta quantitat d'aigua, els tècnics de l'ACA van haver de dur a terme diversos desembassaments de fins a 120 metres cúbics per segon.

Tot i les reduccions del cabal que es van fer en els embassaments del Llobregat, la quantitat d'aigua al seu pas per Castellbell i el Vilar, just després de la confluència del Llobregat i el Cardener, va arribar al valor de 347 metres cúbics per segon. A Sant Joan Despí, va assolir els 546 metres cúbics per segon.

L'ACA recorda que els embassaments, a més d'emmagatzemar aigua per garantir les diverses demandes d'aigua, també s'encarreguen de contenir les aportacions que arribin des de la capçalera i reduir els riscos d'inundació que es podrien produir aigua avall en cas que no existissin les preses. Arreu del territori, el 2014 l'ACA va haver d'intervenir per controlar 12 avingudes.