El Zoo del Pirineu d'Odèn vol ampliar el proper curs les seves instal·lacions amb un jardí botànic. Segons va explicar ahir la directora de l'equipament, Stania Kuspertova, serà un espai on es plantaran diferents varietats de plantes autòctones de la zona de muntanya, que han d'atraure la presència de papallones. Kuspertova va explicar que tenen comptabilitzades fins a 44 espècies diferents de papallones i la idea és "crear un ambient prou temptador perquè vulguin quedar-s'hi". El Zoo del Pirineu va posar-se en marxa fa poc més d'un any amb l'objectiu de donar a conèixer les aus rapinyaires autòctones del Pirineu i fins ara ha rebut més de 5.000 visitants.

El Jardí de les Papallones, així és com s'anomenarà el nou espai que vol impulsar el Zoo del Pirineu per atraure les diferents espècies de papallones que habiten a la zona. Segons va explicar la directora del centre, el curs que ve el zoo estrenarà un jardí botànic on hi haurà diferents espècies de plantes autòctones del territori que tenen l'objectiu d'atraure les papallones. Segons va explicar Kuspertova, "la idea és donar a les papallones tot el que necessitin: les plantes, aigua, ombra o sol perquè vulguin quedar-s'hi".

De fet, la responsable de l'equipament calcula que a la zona hi ha al voltant de 44 espècies de papallones i l'objectiu és que es concentrin en aquest jardí perquè els visitants puguin observar-les amb facilitat. A més, Kuspertova va avançar que en aquest espai també es farà una zona de jocs per als infants. Amb aquesta proposta, el Zoo del Pirineu vol ampliar l'oferta d'activitats i no cenyir-se només a l'exhibició d'aus rapinyaires.

En el seu primer any de vida, l'equipament d'Odèn ha rebut prop de 5.000 visitants i l'objectiu de cara a l'any que ve és, segons Kuspertova, intensificar les actuacions de difusió per "poder arribar a un públic més ampli i atraure més visitants". En aquest sentit, ja s'han començat a fer exhibicions bilingües en castellà i anglès per potenciar les visites de turistes estrangers.