Escoltar i acompanyar persones que passen per una situació personal o familiar difícil és l'objectiu del projecte L'església que surt, que avui posen en marxa set parròquies del bisbat de Solsona. Una trentena de voluntaris, que han rebut una formació prèvia, seran els encarregats "d'escoltar i ajudar" aquelles persones que passin un moment difícil i el vulguin compartir, segons apunten fonts del bisbat.

La iniciativa, a la qual s'han sumat les parròquies de Solsona, Berga, Avià, Súria, Cervera, Tàrrega i Bellpuig, pretén que les parròquies "puguin arribar a les perifèries i sortir a l'encontre de les persones que sofreixen".

En aquest sentit, es disposa de 33 voluntaris que s'encarregaran del procés d'acompanyament i escolta "sense presses i sense prejudicis".

Segons apunta la responsable del projecte, Vanessa Mangas, "no es tracta d'una ajuda material, sinó d'estar al costat d'una persona que es troba sola davant d'un problema i amb una situació d'indefensió".

Les persones interessades a acollir-se al projecte poden omplir un formulari a través del web www.lesglesiaquesurt.cat o a les seves parròquies. Tot seguit, se li assignarà un voluntari que haurà de ser acceptat pel sol·licitant. Les trobades es faran fora de la parròquia, "perquè pot ser que algú no s'hi senti còmode", i s'ha pensat en espais "on es poden sentir bé, com per exemple prenent un cafè".