La sala gòtica del Consell Comarcal del Solsonès va acollir, ahir a la tarda, una sessió extraordinària durant la qual es va constituir la nova junta del Centre Sanitari del Solsonès, aprovada pel ple del Consell Comarcal del mes d'agost passat. La primera reunió de la nova junta de l'ens, que té com a nova presidenta executiva la consellera comarcal Maria Pilar Fons, va ratificar, per unanimitat de tots els assistents, el nou gerent del Centre Sanitari, Marc Carrera.

Tal i com ja es va aprovar al ple del Consell del passat mes d'agost, Carrera compaginarà aquesta tasca amb la de gerent de l'ens comarcal, un fet que va despertar les crítiques de l'oposició de CiU i la CUP tant pel seu sou (70.000 euros bruts anuals) com pel volum de feina que, asseguraven, requereix compartir les dues gerències. Tot i així, la Junta del centre sanitari va ratificar ahir, per unanimitat, el seu nomenament.

D'altra banda, la Comissió de Govern està formada per la presidenta del Consell, el gerent i com a vocals hi ha Yasmina Valderrama, Antoni Márquez, Jaume Oriol, Pere Vilaginés, Maria Pilar Fons i Montserrat Garriga.

L'establiment de la periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta del Centre Sanitari va ser el punt de la primera reunió que va generar més debat. La proposta inicial era fer dues sessions ordinàries a l'any, el juny i el setembre, reunions mínimes que marquen els estatuts, i convocar-ne d'extraordinàries quan fos necessari. Fins ara, la junta es reunia cada dos mesos i aquesta reducció va provocar les queixes de la representant del Consell Consultiu de la Gent Gran, Claustre Bernadó, segons la qual aquesta reducció "treu importància a la Junta" i considera que "un entitat sotmesa a control públic no pot rendir comptes dos cops a l'any".