Un total de 33 persones han participat a l'enquesta sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries que han organitzat l'Ajuntament de Solsona i la iniciativa Toleràncies, menjant amb il·lusió en el marc de la campanyamunicipal"Al·lèrgicum, mengem sense barreres".

La propera acció consistirà en l'elaboració d'una diagnosi sobre la població de Solsona afectada per alguna al·lèrgia o intolerància alimentària. A més de la informació obtinguda a partir de l'enquesta, s'analitzaran les dades facilitades pels centres educatius de la ciutat i pel Centre Sanitari del Solsonès.

Dels 33 participants a l'enquesta virtual, que es va posar en marxa el mes de maig passat, el 73 % són dones i el 58 %, menors d'edat.

A partir de la diagnosi, que és previst que es completi durant aquest mes, es dissenyaran les accions que es poden implementar l'any que ve. Aquesta continuïtat, però, estarà condicionada a la subvenció de la Diputació de Lleida. La campanya, iniciada aquest any a Solsona, és una iniciativa pionera a Catalunya.