El Consell Comarcal del Solsonès ha aprovat l'informe perquè les masies de Folc i Miravalls del municipi de Biosca, a la Segarra, passin a formar part del terme de Llobera, al Solsonès. Aquesta modificació dels termes municipals és una reivindicació històrica dels veïns d'aquests dues finques que són a tocar de Llobera i ja es beneficien de la majoria dels serveis municipals com l'ensenyament, la recollida i gestió dels residus o el manteniment de camins.

Tot i que no es tracta d'una iniciativa del Consell sinó de l'Ajuntament de Llobera a petició dels veïns afectats, és necessària l'aprovació de l'ens atès que l'alteració dels termes afecta els límits comarcals. En aquest sentit, el ple del Consell del Solsonès, celebrat dijous al vespre, va aprovar per unanimitat l'informe d'alteració dels termes municipals de Llobera i Biosca. Un tràmit que aquesta setmana també va dur a terme el Consell Comarcal de la Segarra. Ara, és el departament de Governació de la Generalitat qui té l'última paraula.

L'alcalde de Llobera, Josep Colell, explicava ahir a aquest diari que amb la modificació dels termes es posaria fi a una demanda històrica dels veïns de les dues masies "que es remunta a 30 anys enrere amb la recuperació dels ajuntaments democràtics". Segons l'alcalde, "els veïns se senten més de Llobera que de Biosca" però la petició no havia arribat mai a bon port. La primavera passada, però, els veïns van arribar a un acord amb l'Ajuntament de Biosca que ha permès tirar endavant tota la tramitació.