L'Ajuntament de Solsona ha modificat el reglament del Consell d'Infants i Adolescents de Solsona, aprovat el 2010, per ampliar-ne l'edat fins als 16 anys i posar en marxa, durant aquest curs, l'òrgan de participació que afecta la franja de l'adolescència. Aquests canvis es van aprovar al ple de divendres amb els vots favorables de l'equip de govern i de CDC i amb el rebuig d'Alternativa per Solsona-CUP, que considera que aquest document no garanteix que el Consell "sigui un espai de participació i decisió real".

Inicialment, aquest òrgan només preveia representar la població de 7 a 12 anys i el consistori ha considerat oportú incorporar-hi la participació de la franja d'adolescents fins a 16 anys. El canvi aprovat al ple planteja aquesta ampliació i reestructurar-ne el funcionament en dos grups diferenciats, per als integrants de 7 a 12 anys i els de 12 a 16. Tot i que la CUP va demanar posposar-ne la votació per poder estudiar millor la normativa i presentar una proposta de millora, el consistori no ho va acceptar al·legant que això impediria activar aquest curs el Consell de l'Adolescència.

La regidora de Joventut, Yasmina Valderrama, va assegurar en la sessió plenària que es tracta "d'una prova pilot que vam considerar oportú iniciar a principi d'any" i va dir que ja hi ha hagut demandes de participació per part dels instituts. De la mateixa manera, l'alcalde de Solsona, David Rodrí-guez, va defensar que s'ha volgut seguir el mateix model de funcionament que ja té el Consell dels Infants, però es va comprometre a "treballar-ho i parlar-ne i de cara al curs vinent introduir les moficiacions que facin falta".