El Gran Recapte d'aliments que va tenir lloc el cap de setmana passat va aconseguir recollir a Solsona un total de 4.500 quilos d'aliments, una xifra similar a la que es va arribar l'any passat. El recapte es va dur a terme divendres i dissabte passat a tots els supermercats de Solsona, així com a les petites botigues de comestibles.

Els aliments que es demanaven eren llet, oli, conserves de peix i carn i llegums en conserva. L'aliment més recollit a Solsona va ser la llet, seguit dels llegums en conserva i l'oli. En la campanya hi van participar una trentena de persones voluntàries, que van dur a terme tasques d'informació, organització, recompte, transport i emmagatzematge d'aliments.

La iniciativa també va tenir la col·laboració -per a la recollida i el transport- de la Fundació Volem Feina i Transports Viladrich, i de l'Ajuntament de Solsona, que va cedir un espai per emmagatzemar-hi una part dels aliments. Per quart any consecutiu, Creu Roja El Solsonès ha organitzat, en l'àmbit local, el Gran Recapte d'Aliments, amb la finalitat d'ampliar l'estoc del magatzem d'aliments que gestiona la mateixa entitat, dins del Fons d'Emergència Social de Solsona. L'associació intenta "sensibilitzar i mobilitzar la població sobre la realitat actual de la pobresa al nostre país ja que es calcula que el 20% de la població viu en risc d'exclusió social a Catalunya".

La totalitat del menjar recollit serà distribuït, durant els pròxims mesos, a les persones i famílies del territori que més ho necessitin, amb una prèvia valoració de Serveis Socials.