El sector turístic de la vall de Lord ha celebrat les nevades del mes de març, que han permès una ocupació de gairebé el 100% en els establiments de la zona, però els responsables de les diverses instal·lacions coincideixen a dir que no compensa la mala temporada que han tingut la resta de mesos a causa de la manca de neu al Port del Comte.

Els establiments situats a peu de pista són, lògicament, els que tenen una major afectació per la manca de neu. Així, Carme Muntada, de l'Alberg Mirador, ha explicat que "fins que no va començar a fer fred, a mitjan febrer, i van poder començar a fabricar neu artificial, la temporada anava fatal". Les nevades del març han permès que aquest allotjament i el Refugi del Bages, també ubicat a l'estació, hagin omplert les seves places. De totes maneres, però, consideren que "ha esta una temporada molt curta".

Pel que fa a hotels i cases rurals ubicats a la resta de poblacions de la vall, la influència de l'estat de les pistes d'esquí és menys important durant la Setmana Santa. Josep Canals, de l'Hotel Fonts del Cardener, afirma que "la Setmana Santa ha anat bé, però segurament si no hi hagués hagut neu també hauríem tingut gent, perquè és una època de molts visitants". En canvi, segons Canals, "de Nadal a Setmana Santa ens influeix moltíssim el factor neu". En el mateix sentit s'expressa Dolors Garrigasait, del poble rural Puig-Arnau Pubilló, a Canalda, "els mesos de gener i febrer influeix moltíssim el fet que hi hagi neu o no; aquesta temporada s'ha notat molt, però per Setmana Santa hauríem omplert igualment. La gent reserva amb molta antelació perquè sap que costa trobar lloc".

Des d'altres establiments de la vall, els responsables coincideixen a destacar que el fet de tenir les instal·lacions d'esquí en ple funcionament ha estat bo per a l'afluència de visitants. En el cas de Cal Joan del Batlle, per exemple, han comentat que "el panorama amb les nevades i el fet que coincidís amb la Setmana Santa va canviar el 100 %". Afirma que han treballat molt durant aquest dies, però que no ha compensat la resta de la temporada. De totes maneres, però, en la valoració general de l'hivern, també han destacat que ha estat el millor des que va començar la crisi i que, com la majoria d'empresaris del sector a la vall, lamenten que hagi estat una temporada massa curta.

Ara fa massa fred

Des dels allotjaments ubicats a l'estació, destaquen que un cop tancades les instal·lacions d'esquí i a fi d'omplir els albergs i refugis, els convindria que les temperatures comencessin a ser més suaus. D'aquesta manera, la gent s'animaria a fer ús de les activitats de primavera i estiu, com el parc d'aventura o les caminades. Però encara fa massa fred i queda massa neu i de moment no tenen reserves a la vista.