Durant l'any 2015, 92 famílies van ser ateses pel Fons d'Emergència Social de Solsona, fet que suposa un descens del 15,6% respecte de les 109 famílies que en van fer ús l'any 2014. En total aquestes 92 famílies són 308 persones, 129 de les quals són menors. És la primera vegada que disminueix el nombre de famílies beneficiàries d'aquest programa des que es va posar en marxa l'any 2008 per pal·liar les situacions més greus derivades de la crisi econòmica. Així mateix, el nombre de famílies ateses pel Rebost Solidari (el banc d'aliments de la capital solsonina), també va disminuir el 12% aquest any passat, quan es van reduir de 90 a 79 les famílies ateses. En tots dos casos, des dels Serveis Socials han constatat que la petita millora de la situació econòmica ha reduït el nombre d'usuaris i també que els ajuts que perceben són més puntuals perquè troben feina amb més facilitat, tot i que mitjançant contractacions temporals.

L'import total dels ajuts que s'han concedit, però, ha augmentat notablement. Aquests ajuts es destinen a cobrir les necessitats més bàsiques en aliments, lloguers, llum i aigua i necessitats dels infants, a partir de les valoracions de les sol·licituds per part d'una comissió tècnica formada per les treballadores socials dels Serveis Socials Bàsics, Càritas Arxiprestal i Creu Roja. L'any passat es van concedir més de 31.000 euros en ajudes. Les més importants van anar destinades a lloguers (més d'11.000 euros) i a factures de la llum (cap a 4.000 euros) i es va poder comptar amb un ajut extraordinari del departament de Benestar Social i Família, a través de Càritas Arxiprestal, de més de 13.000 euros, per a l'atenció a famílies en situació de vulnerabilitat social, en especial aquelles que tenen infants a càrrec. A hores d'ara el saldo de què disposa el Fons d'Emergència Social és de 12.100 euros i enguany l'Ajuntament de Solsona hi farà una aportació de 10.000 euros que duplica la dotació de l'any passat, que era de 5.000.

A més, s'ha fet una modificació en la cobertura dels ajuts econòmics per a l'habitatge mitjançant la qual s'amplia la dotació a fi d'arribar a persones en situacions menys extremes, però que són igualment de necessitat. Si fins ara en els barems econòmics d'aquests ajuts es partia com a referència de l'indicador de renda de suficiència (IRSC) per dotze pagues, a partir d'ara, en canvi, es calcularà per catorze pagues de forma ponderada pel nombre de membres de la unitat familiar, de manera que s'hi podran acollir més persones.