Fins ara Solsona dedicava cada any una setmana a la gent gran i un cap de setmana als joves. Però en canvi no hi havia lloc en el calendari per a jornades específicament adreçades al col·lectiu infantil. Enguany, per primera vegada, l'Ajuntament, a través dels Serveis Socials del Consell Comarcal, i el Consell d'Infants organitzen el Solxicsona, un cap de setmana pensat per als més petits i les seves famílies. Per aquest al cap de setmana que ve s'han programat una dotzena de propostes, totes gratuïtes llevat d'una obra de teatre.

El programa d'actes inclou tallers de globoflèxia, titelles, jocs gegants, pintada de cares, capgrossos i elaboració de postres, zumba i inflables; un joc de pistes; un rocòdrom i tir amb arc; una caminada i un espectacle infantil. La majoria de cites es concentraran dins i fora la Sala Polivalent i en alguns casos es requereix la inscripció prèvia.

Per a l'alcalde i responsable directe de la regidoria d'Acció Social, David Rodríguez, "de la mateixa manera que la gent gran i els joves tenen els seus dies, està bé que la ciutat ideï un programa pensat per als més petits i que Solsona es vagi adaptant a aquest sector de la població també quant a oferta de lleure". La voluntat de la regidoria és que el Solxicsona, el nom del qual juga amb el topònim i el concepte xic, tingui una continuïtat en el temps.

Gran part del tallers que es faran dissabte, començaran a les deu del matí a la Sala Polivalent. Durant tot el matí hi haurà servei de bar. Així mateix, de deu a dues, a la placeta de la Sala Polivalent hi haurà instal·lats inflables per a diferents edats, a partir dels 3 anys. A la tarda serà el moment del joc de pistes pels carrers del nucli antic, el rocòdrom i tir amb arc.

I l'itinerari curt de la tradicional caminada popular del Centre Excursionista del Solsonès, de 12 quilòmetres, s'adapta, diumenge, per al públic infantil. Finalitzarà el Solxicsona l'espectacle Akäshia, el viatge de la llum, recomanat per a públic a partir de 5 anys i que es farà al Teatre Comarcal.