"La llibertat no coneix fronteres". Aquest era el clam amb el qual el moviment escolta i guia Pare Claret va interpel·lar la societat davant el drama dels refugiats i emigrants que viu Europa, mitjançant la catifa floral que cada any elaboren a la plaça del Palau Episcopal amb motiu de la festivitat de Corpus, i que enguany va provocar el reconeixement dels nombrosos vianants que participaven ahir al migdia a la celebració religiosa i popular.

La composició representava un mur que partia en dos la plaça (l'indret protagonista de Corpus, on acaba la processó i on es venera la Custòdia) i que es trencava a l'alçada on el traspassava la processó; i els conceptes negatius escrits al mateix mur es convertien en positius en aquest indret que representa "l'esperança d'un món sense fronteres, ja que les fronteres divideixen el món", expliquen els autors del disseny, que té l'objectiu de "conscienciar-nos".

D'una altra banda, i des d'un punt de vista polític, la festivitat de Corpus va ser marcada per la moció presentada en el darrer ple municipal pels dos regidors d'Alternativa per Solsona-CUP que proposava separar els actes religiosos dels populars i que el ple va desestimar (vegeu Regió7 de dissabte).

L'exhibició folklòrica a la plaça Major, que es va celebrar després de la processó, va omplir la plaça amb famílies senceres que aprofitaven el bon temps per sortir al carrer alhora que els més petits mostraven l'habitual curiositat pels gegants i la resta del folklore solsoní.