El Solsonès tindrà una Oficina Jove de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ) durant aquesta legislatura. Així ho va fer saber la directora general de Joventut, Marta Vilalta, a la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Solsona, Yasmina Valderrama, i a la consellera comarcal de Joventut, Sílvia Solé, en la seva visita a la capital solsonina.

La XNEJ, mitjançant les Oficines Joves que té desplegades pel territori, posa a l'abast de la joventut una xarxa de serveis i equipaments que pretén afavorir el seu procés d'emancipació. Vilalta va expressar la seva voluntat de finalitzar-ne el desplegament a la demarcació de Lleida amb l'obertura de l'Oficina del Solsonès i la de la Val d'Aran. El Segrià, com a comarca, tampoc no disposa d'oficina jove però sí que n'hi ha una a la capital de Lleida.

Actualment, al Solsonès, són el Consell Comarcal i l'Ajuntament els organismes que ofereixen diferents serveis adreçats als joves i la idea és que es puguin unificar a l'Oficina Jove. La consellera comarcal responsable de Joventut, Sílvia Solé, ha explicat que a l'inici del desplegament les oficines es dotaven amb una subvenció de 30.000 euros i que enguany se'ls atorga la meitat d'aquest import. A la reunió que van mantenir amb Vilalta van acordar, per facilitar la creació de la nova instal·lació intentària, de cara a l'exercici 2017, adjudicar 20.000 euros a les Oficines Joves, i que llavors seria quan obririen la del Solsonès.

Solé diu que "la coordinació entre l'Ajuntament i el Consell està garantida però ens agradaria poder desvincular físicament de les dues institucions l'Oficina Jove i situar-la en un lloc cèntric". Segons la consellera, els usuaris de l'oficina se senten més còmodes si poden adreçar-se a un espai que no estigui ubicat en els organismes oficials però, en aquest moment, no tenen un espai decidit per instal·lar-la.

Un cop estigui en funcionament, l'Oficina Jove aglutinarà els serveis adreçats als joves en matèries d'educació -com ara beques-, d'habitatge, de salut i d'ocupació amb el programa de Garantia Juvenil, per exemple. Això no vol dir, segons Solé, "que l'Ajuntament o el Consell deixin de donar servei, sinó que treballaran coordinats". I afegeix que la intenció "és començar amb alguns dels serveis que ja tenim i, de mica en mica, els anirem ampliant".