Les obres de restauració de la Casa Gran del Miracle han obligat a instal·lar una bastida a l'interior del pati gòtic de l'edifici que servirà el diumenge 10 de juliol com a escenari d'un concert de música barroca. Així, els músics se situaran sobre la plataforma interior de la bastida i el públic assistent podrà gaudir de la música des de les galeries circumdants.

L'Ajuntament de Riner vol aprofitar la seva participació al Festival de Música Antiga del Pirineus, per segon any consecutiu, per mostrar al públic un dels tresors que amaga la Casa Gran i del qual s'ha completat ja la primera fase de la restauració. Per tal de poder accedir a les plantes superiors del pati, es va instal·lar l'estructura que ara s'utilitzarà com a escenari per al concert. Des d'aquí s'han consolidat les columnes, les baranes i els passadissos de les galeries de les diverses plantes del pati i s'han fet accessibles, tal com podran comprovar únicament els assistents al concert, atès que l'espai no és visitable de moment.

Les obres formen part dels treballs de restauració de la Casa Gran del Miracle, que han permès la instal·lació de les dependències municipals del consistori de Riner, reobrir el bar-restaurant i la ubicació de l'Espai Barroc del Solsonès com a centre d'interpretació del patrimoni d'aquest estil que té la comarca del Solsonès.

Al concert del proper dia 10 hi actuaran Amat Santacana al violoncel i Eloi Fuguet a la flauta de bec, amb un repertori de música barroca d'autors com Bach, Dall'Abaco i Van Eyck, entre d'altres. El concert és el primer dels dos que acull el municipi de Riner. El segon serà el dia 6 d'agost al santuari del Miracle i anirà a càrrec de Música Reservata de Barcelona, un dels conjunts vocals més coneguts del país per la seva dedicació exclusiva al repertori religiós del Renaixement.