Fa més d'una dècada que la mestressa de la botiga Montserrat de Sant Llorenç de Morunys va decidir posar en marxa un concurs de fotografies que s'allargava tots els dies de la festa major.

Anys després, la botiga ha passat de mare a filla i, així, Montserrat Fruitós continua amb la tradició que va inaugurar la seva mare: cada any s'encarrega d'organitzar el Rally Fotogràfic en què els participants han de presentar dues fotografies, la primera, que ha de tractar sobre la festa major, i la segona, dedicada a una temàtica que marca la botiga i que cada any canvia. "Intento escollir temes que siguin accessibles a tota la gent del poble i, per tant, pròxims a la zona, perquè així aconsegueixo que la gent gran també s'hi animi", diu Montse Fruitós.

Les instantànies s'exposen dins de l'establiment. En finalitzar el termini del concurs, que enguany s'acaba el dia 8 d'agost, un jurat compost per veïns i persones amb vincles estrets amb el municipi decideix el veredicte. El guanyador s'emporta un trofeu i un cistell de productes típics de la Vall de Lord.

Fruitós explica que tenen arxivades totes les fotografies, un recorregut per la història del poble.