Iniciació al mindfulness per a qui vulgui millorar la concentració i reduir l'estrès i l'angoixa, i dansa creativa. Aquestes són les dues novetats que enguany l'Ajuntament de Solsona afegeix a l'oferta d'activitats de salut i benestar a través del tai-txi per cuidar l'estat físic i emocional. Aquesta setmana se n'han obert les inscripcions a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) del consistori.

Aquest programa, organitzat per les regidories de Salut i Polítiques d'Igualtat, porta per títol "Salut, consciència i moviment", i és obert a tothom. Les tres activitats es duran a terme a l'auditori de la Sala Polivalent. El curs de tai-txi començarà el 4 d'octubre i s'allargarà fins al 20 de desembre, tots els dimarts durant una hora i mitja -es podrà escollir horari de matí o de tarda; la iniciació al mindfulness s'ha programat per als dissabtes del 8 al 29 d'octubre de deu del matí a dotze del migdia, i el curs de dansa creativa durarà sis hores repartides entre els dissabtes 12, 19 i 26 de novembre amb el mateix horari.

El mindfulness, també anomenat "consciència plena", combina diverses tècniques corporals, mentals, de respiració i meditació per reduir l'estrès, millorar l'estat d'ànim i les relacions personals. Impartirà les classes la psicòloga i màster en la matèria Montserrat Rodrigues. El preu de l'activitat és de 20 euros.

Pel que fa a les tres sessions de dansa, es compaginarà el moviment lliure amb l'orientat a mobilitzar totes les parts del cos per desbloquejar-lo i revitalitzar-lo. S'adreça a qui desitgi recuperar la consciència corporal a través de la dansa. En aquest cas, la professora serà Ester Bach Cobacho, especialista en relaxació i expressió corporal. El preu és de 15?.

Quant al curs de tai-txi, de durada més llarga, té un preu de 40 euros.