El servei de menjador per a la gent gran de Solsona Entaula´t, que funciona els migdies de dimarts a dissabte al Bar El Casal, s´ha proposat enguany incrementar el nombre d´usuaris. Aquest servei impulsat fa cinc anys per l´Ajuntament i gestionat per Amisol, va registrar l´any passat 19 comensals fixos i 29 d´esporàdics, als quals es va servir un total de 1.055 dinars. Enguany, el volum d´àpats dispensats ha augmentat en un 56 per cent fins a final d´agost.

Entaula´t disposa d´un ampli ventall de menús supervisats per nutricionistes per tal de proporcionar una dieta equilibrada i adient a la gent gran a un preu econòmic (5 euros per als fixos i 7 la resta). El canvi de càtering, l´any passat, ha permès oferir plats acabats de cuinar i personalitzats segons les necessitats de cada usuari, una millora a la qual s´atribueix en part l´increment dels menús servits.

Des de l´associació Amisol es valora molt positivament aquest servei, en tant que, d´una banda, suposa la integració sociolaboral dels nois i noies de l´entitat que treballen al bar i, de l´altra, proporciona un menú equilibrat a les persones grans en un espai on poden relacionar-se i compartir una estona agradable tot dinant i, posteriorment, jugant a cartes o llegint la premsa.

El servei Entaula´t es va interrompre durant el setembre a causa del tancament per vacances de l´establiment, però va reobrir a final de mes. Per a més informació sobre aquest menjador per a gent gran cal adreçar-se directament al Bar El Casal, o bé als Serveis Socials de l´Ajuntament.