El Gran Recapte ha recollit a Solsona més de 5.800 quilos d´aliments en només 2 dies, una xifra molt superior a la de l´any passat. Són 1.300 quilos més que el 2015, any en què la xifra ja va arribar als 4.500 quilograms.

Enguany, l´aliment més recollit ha estat la llet, seguit de l´oli, els llegums en conserva i l´arròs. En la campanya hi han participat unes 37 persones voluntàries que han dut a terme tasques d´informació, organització, recompte, transport i emmagatzematge d´aliments.

També han col·laborat en la campanya ­-amb la recollida i el transport- la Fundació Volem Feina i Transports Viladrich, així com l´Ajuntament de Solsona amb la cessió d´un espai per poder emmagatzemar els aliments.

Creu Roja El Solsonès ha coordinat la campanya d´àmbit local i, per tant, serà qui gestionarà i distribuirà, durant els pròxims mesos, els aliments recollits. Ho farà dins del projecte del Rebost solidari del Solsonès, del qual es beneficien les persones i famílies de la comarca que més ho necessiten, sempre amb la valoració prèvia de Serveis Socials.

Aquest recapte, organitzat un any més a escala de Catalunya per la Fundació Banc dels Aliments, es va dur a terme els dies 25 i 26 de novembre. A Solsona van participar-hi vuit supermercats i cinc petits comerços de la ciutat.