La població estrangera a Solsona s'ha reduït el 7,9% en un any. La xifra se situa en 1.271 persones el 31 de desembre del 2016, el que representa el 14% del total dels ciutadans empadronats a la ciutat. Es tracta de la variació més acusada que pot detectar-se al darrer padró municipal, en el qual consten un total de 9.065 habitants, el que suposa el 0,4% menys de població respecte del 2016.

A Solsona hi conviuen actualment fins a 44 nacionalitats diferents, amb 682 homes i 589 dones que han arribat a la ciutat provinents d'altres llocs del món.

El col·lectiu immigrant amb més persones és encara el marroquí, malgrat que perd pes i que ha disminuït de 120 persones en un any. En aquest sentit, hi ha 528 solsonins que són originaris del Marroc, el 41,5% del total de la població d'origen estranger.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, explica que guanyen pes les persones de l'europa de l'est, un perfil que, si agrupem les diferents nacionalitats, passa a ser majoritari. Hi ha 416 romanesos, 52 búlgars i 46 ucraïnesos. El cinquè i següent lloc de la llista l'ocupen els ciutadans d'origen argentí, amb 27 persones, seguits dels italians (18), els xinesos (12), els pakistanesos (12), els bolivians (11), els equatorians (10) i els colombians (10).

Segons constata el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Solsonès, el descens en la població immigrada es deu bàsicament a dos factors: al fet que han aconseguit la nacionalitat espanyola per residència i, d'altra banda, que l'obtenció de la nacionalitat els hagi obert les portes a treballar en altres països europeus, principalment a França, Bèlgica i Alemanya.