L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha rubricat aquest dimarts davant de notari la compra de les finques del Camp del Serra, fins ara privades. El ple municipal va donar aquest dilluns al vespre el darrer vistiplau per l'adquisició dels terrenys per un preu de 750.000 euros. Amb aquesta operació, el consistori passa a ser titular de la totalitat d'un espai urbà de 21.458 metres quadrats -repartits en tres parcel·les- al centre de la ciutat. El procés de compra va iniciar-se l'any 2007 quan les negociacions entre el govern convergent de Jordi Riart i l'empresa promotora de la zona van desembocar en la cessió a la ciutat del 75% del parc.

La compra del Camp del Serra va tornar a rebre aquest dilluns el suport dels grups municipals d´ERC, el PSC i ApS-CUP amb l'abstenció del PDeCAT. Per contra, l'expedient de modificació de crèdit va generar més discrepàncies polítiques i la CUP va votar-hi en contra, ja que es destina a aquesta operació la partida de 50.000 euros reservada al pressupost d'enguany per la compra i obra del camí del Cementiri, considerat un punt negre de la xarxa de vials del municipi.

L'executiu municipal defensa que caldrà replantejar la planificació urbanística de tot l'espai per estudiar-ne el seu desenllaç futur.