Solsona ha posposat uns dies l'obertura de la pilona del Portal del Pont, que la regidora de Governació, Isabel Roca, havia anunciat per avui 18 d'abril, per donar més temps als veïns del nucli a adquirir la targeta de proximitat que permet el control remot del mecanisme. En un inici, l'Ajuntament preveia que s'activés a principi de març, però el baix nombre de persones que llavors havien sol·licitat la targeta de proximitat - només una seixantena - va fer que la regidoria de Governació decidís esperar-se a després de Pasqua. Finalment, es deixa uns dies més perquè més ciutadans l'obtinguin, tot i que la pilona i el mecanisme que la farà funcionar són instal·lats i en condicions de funcionar al portal del Pont.

El consistori disposava d'unes dues-centes targes de proximitat per expedir a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, tot i que no s'han fet públiques quantes hi ha repartides hores d´ara. Aquesta serà la tercera pilona retràctil d'aquest tipus que es posa en marxa al nucli antic solsoní, després de la instal·lació de la del portal del Castell, el març del 2014, i la de l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre, l´abril del 2015.

El nou mecanisme es mantindrà abaixat durant l´horari comercial, tal com es va informar a l'Associació de Veïns del Nucli Antic. De totes maneres, es farà un seguiment d'aquests horaris, durant un temps com a prova pilot, per comprovar-ne l'acceptació per part dels residents i la ciutadania en general i, si és necessari, adaptar-los.