Guixers ha signat un conveni per poder utilitzar la gossera municipal de Solsona

La Llei de protecció dels animals obliga els consistoris a disposar de les instal·lacions per dur a terme el servei o a convenir-lo amb altres ens

04.07.2017 | 07:28
Carralero, Rodríguez i Chaure en el moment de signar

L'Ajuntament de Guixers ha estat el primer de la comarca a signar un conveni amb el de Solsona per a la utilització del centre de recollida de gossos municipal de la capital del Solsonès. La signatura s'ha dut a terme en el marc d'una reunió dels alcaldes de Solsona i Guixers, David Rodríguez i Marià Chaure, i el regidor de Medi Ambient solsoní, Antoni Carralero. D'aquesta manera, Guixers s'adapta a la Llei de protecció dels animals, que obliga els consistoris a disposar d'unes instal·lacions o convenir la realització d'aquest servei amb ens locals supramunicipals o altres municipis.

Per a David Rodríguez, l'acord respon a un oferiment al qual es poden «acollir els ajuntaments que vulguin donar resposta a la problemàtica dels gossos abandonats». La de Solsona és l'única gossera municipal de la comarca, i ara mateix està al límit de les seves capacitats, amb 23 exemplars. Per la seva part, l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que col·labora en la gestió dels gossos abandonats, declara tenir més dificultats de contactar amb els titulars quan provenen de fora de Solsona. Josep Maria Barbens, responsable del nou centre de recollida de la finca de la Rebollosa, afirma que els que són de la capital comarcal, «se'ls acaba localitzant el propietari», però afegeix que la majoria de gossos provenen de fora de la capital del Solsonès.

A partir d'ara, la gossera municipal només acceptarà gossos de municipalitats amb les quals hagi signat prèviament un conveni. I, en el cas que arribi un gos abandonat i estigui plena, la Comissió de seguiment de la gossera decidirà com procedir. Està formada per l'Ajuntament de Solsona, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, el Cos d'Agents Rurals, l'ADAS i el responsable de la gestió de l'equipament, i també s'hi integraran els municipis de més de 500 habitants que en facin ús. Els de menys habitants hi seran representats a través del Consell Comarcal del Solsonès.

Tal com s'estableix en l'acord rubricat, l'Ajuntament de Guixers farà una aportació inicial a fons perdut de 7 euros per habitant, que són 1.022 euros. Les noves inversions que s'hagin de dur a terme a les instal·lacions s'aniran sufragant a través d'aquest fons i de les aportacions que facin els ajuntaments usuaris en cada moment, en proporció al nombre d'habitants. El conveni responsabilitza l'Ajuntament usuari del servei del transport dels gossos fins a la gossera i del pagament de 100 euros per la gestió de cada incorporació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Imatge de la sala d'estar del pis
Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

El mercat d'Odèn que promociona el trumfo evidencia el canvi del territori

Èxit de participació en la segona edició del certamen, que va néixer sense gaires pretensions

Enllaços recomanats: Premis cinema