Joventut Solsonina té un paper vital en l'organització d'activitats per als joves els dies de la Festa Major de Solsona. Des de la seva creació l'any 2011 organitza el Concurs de Músics al Carrer i el Concert Jove. Enguany ha aconseguit portar «dos grups de pes de l'escena musical dels Països Catalans, que són Zoo i Xeic!», en paraules dels organitzadors, que han avançat a Regió7 els detalls de les activitats de dijous 7 de setembre i dissabte 9 de setembre.

«Ens ha costat trobar grups grans perquè toquessin dissabte», expliquen des de Joventut Solsonina, tanmateix, i gràcies a l'augment del pressupost destinat als joves per part de l'Ajuntament, han assolit un cartell «potent». El dissabte de festa major, com a activitats prèvies al concert, hi haurà el ball amenitzat pel cantant local Marc Anglarill i el Barramiau, un correbars que dibuixa el seu recorregut pels bars del centre de la ciutat fins arribar a la plaça del Camp, on hi haurà el Concert Jove. Del pressupost total de 20.000 euros destinats als joves, al voltant d'uns 13.000 euros han anat destinats als actes de dissabte, i uns 3.500 euros han servit per finançar les activitats de dijous, que consten del Concurs de Músics al Carrer, que ofereix com a premi un cap de setmana de gravació als estudis Casafont de Navès. Seguidament, hi haurà la botifarrada popular i l'actuació dels grups de versions Band'd'festa, Caipirinhas Rumberus i Dj Sendo.

Del pressupost total, l'entitat solsonina n'ha pogut gestionar 6.000 euros, «que van ser transferits al nostre compte per part de l'Ajuntament», comenten. Pel que fa als 14.000 euros restants, «els ha gestionat l'Ajuntament, però nosaltres sabíem els detalls i per a què anaven destinats», continuen.

El Consell Municipal d'Adolescents s'ha encarregat de les activitats del vespre del divendres 8 de setembre. D'aquesta manera, el públic juvenil podrà gaudir del correfoc i el concert de la Quinta del Barrio i DJ Malé, que complementaran les festes dels dies 7 i 9.