Més de 250 persones del Solsonès han participat, fins ara, al procés participatiu iniciat a final del 2016 amb la visita a tots els municipis de la comarca. Dijous que ve, 22 de març, a les 7 de la tarda, a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal, els primers resultats recopilats seran presentats en un acte obert «a tothom qui vulgui venir», segons la president de l'ens comarcal, Sara Alarcón.

El procés ha portat a terme tres taules de treball, i segons les organitzadores se'n preveuen fer més, amb la intenció de continuar definint l'estratègia de participació al Solsonès d'una manera conjunta i inclusiva, basada en la cooperació i l'interès col·lectiu, amb la voluntat d'aconseguir una transformació positiva al territori que permeti dinamitzar-lo socialment i econòmicament.

Els temes que s'han tractat en les trobades en diversos municipis, així com en les tres taules de treball han estat Territori, Medi Ambient i Infraestructures; Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Cohesió Social i Salut, Serveis Socials, Joventut i Educació.