Quan Nintendo va llançar 'Brain Training' per a Nintendo DS, una de les preguntes de les que es va valer per promocionar-va ser: "Recordes del que vas sopar fa dues nits?" Per descomptat, era un dels exercicis del programa i venia a demostrar que els records s'evaporen.

La memòria és fràgil a menys que l'exercitem. És clar que les màquines no obliden. I darrere de Facebook, a més d'un jove milionari anomenat Mark Zuckerberg, hi ha màquines que guarden tota la nostra activitat. Així és com és possible veure els nostres estats de fa just 365 dies de forma involuntària, ja que la xarxa social s'encarrega de recordar-ho.

Es tracta d'una de les característiques que Facebook ha introduït sense fer soroll però que és possible trobar de tant en tant a la columna de la dreta de Facebook, habitualment destinada a recordar coses als usuaris -ja siguin fotografies, esdeveniments o aniversaris-.

El recordatori de l'estat de l'internauta sol aparèixer en consultar l'activitat en un estat actual. El més senzill per trobar aquests recordatoris és buscar a la dreta de la pantalla quan anem a comprovar una novetat en punxar en una notificació al menú.

D'aquesta manera, si Facebook t'avisa que "Algú ha comentat el teu estat" i vas a comprovar-ho, no deixis de fer una ullada a la part dreta de la pàgina doncs, amb nostàlgica sorpresa podràs recordar què escrivies exactament fa un any al teu estat de la xarxa social més popular del món.