El llenguatge emoji creix amb els anys per tal de cobrir les necessitats dels usuaris en les converses. Unicode ja ha anunciat els nous que podrien aparèixer a tauletes i mòbils l'any vinent. De moment, són tots potencials candidats. Entre ells hi ha l'emoji del selfi, el d'una dona embarassada, el dels dits creuats, el del croissant i el de la baguette.

No utilitzaríem avui en dia, si existís, una icona per als selfis en els missatges de WhatsApp? Segurament, molts usuaris sí. Doncs aquest emoji és un dels 67 que el consorci d'Unicode ha inclòs en la seva llista de potencials incorporacions en la seva pròxima edició (9.0), prevista per al 2016.

Pel que fa a les cares i persones, a la del selfi l'acompanyen en aquesta llista la cara de pallasso, la cara de mentider (nas de Pinotxo), la cara de perosna marejada, la cara d'esternut, una dona embarassada, una persona encongint-se d'espatlles, un home ballant -que s'aparellaria amb la dona ballant que ja existeix-, una encaixada de mans i els dits creuats.

En la categoria de menjar i beure s'inclouen alguns dels més sol·licitats pels usuaris: el croissant, la baguette, l'alvocat i un got ple de whiskey. Dels animals, podrien incorporar-se el ratpenat, el cérvol, l'ànec, la papallona i el tauró -del dinosaure encara ni rastre-. En l'apartat de plantes destaca el 'emoji' d'una flor marcida.

Encara que tots els nous emoji són benvinguts, l'edició 9.0 no sembla que hagi de ser tan trencadora com l'anterior, quan el passat mes de juny es va incorporar l'opció de triar el to de pell de molts d'aquests símbols.

D'entre aquestes 67 propostes, que podeu veure a la web d'Unicode, la llista definitiva de nous 'emoji' no es publicarà fins a juny de 2016.