En l'esdeveniment celebrat aquest dijous al campus que Apple té a Cupertino s'ha presentat un nou i revolucionari ordinador portàtil que inclou, com a novetat principal, una barra tàctil a la part superior del teclat que permetrà, per primera vegada, utilitzar diferents comandaments en funció del programa amb el qual s'estigui treballant. I a més ho han aconseguit empaquetar en un model realment petit, inferior fins i tot a l'actual MacBook Air.

Més enllà de l'ostentació tecnològica que inclouen aquests nous MacBook Pro, disponibles en 13" i 15", la Touch Bar - així es diu la nova barra de control - és capaç de canviar de forma automàtica en funció de l'aplicació que utilitzem. Aquesta mini-pantalla multitàctil, com que és totalment configurable per l'usuari, permet que les accions més habituals de cada programa es puguin realitzar tocant un simple botó.

La seguretat, un dels grans problemes de la tecnologia actual, ha estat reforçada de manera significativa en aquest nou MacBook Pro. S'hi ha inclòs un nou sensor d'empremta dactilar a l'extrem dret de la Touch Bar que no només servirà per desbloquejar l'ordinador, sinó també per autentificar l'usuari quan aquest realitzi compres a través d'internet.

el nou Pro elimina de la seva carcassa totes les connexions HDMI i USB i les substitueix per la nova Thunderbolt 3