Aquest cap de setmana, 7 i 8 de febrer, el claustre del Museu Comarcal de Manresa acull un una trobada exposició de motos amb sidecar. La mostra, que aplega 15 d´aquests vehicles, es podrà visitar en l´horari habitual del museu, dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge de 10 a 14 h.

El punta àlgid de l´esdeveniment serà el dissabte al mati quan les motos i els sidecars amb els seus propietaris faran una ruta pels carrers de la capital del Bages.

L´itinerari començarà al Museu a les 11.30 h i anirà cap a la via Sant Ignasi, direcció la Bonavista, Passeig Pere III, carrer Guimerà, Plaça Sant Domènec (on faran una aturada) i retorn al museu per la carretera de Vic, carrer Bilbao i un altre cop per la via Sant Ignasi i estacionament al Claustre.

Es tracta d´una reunió informal preparada a partir de la idea d´un grup d´amics i amants d´aquest tipus de vehicles, per aix&ogr ave;, a més dels 15 exemplars que formen la mostra també se´ls afegirà algun més per fer una visita temporal als companys.

Exposició de fotografies i filmacions

Per complementar la trobada es farà una exposició fotogràfica en una sala annexa al claustre amb obres de Cristina Fender i amb diverses imatges cedides per col·leccionistes manresans. Algunes fotografies i filmacions relacionades amb el món del sidecar s´aniran projectant sobre una pantalla durant tota la jornada.

Amb aquesta proposta el Museu vol ampliar l´abast dels públics als quals s´adreça. El món del motor està fortament arrelat a la ciutat i a la comarca i per aquest motiu l´objectiu és continuar organitzant trobades d´aquest tipus o desenvolupar projectes de recerca de memòria local que es centrin en l´ent orn del motor.

L´organització d´aquest acte ha anat a càrrec del Museu Comarcal de Manresa i d´un grup d´afeccionats i amb la col·laboració de l´Associació per al Museu Comarcal i el Moto Club Manresa. Algunes cases comercials també hi han donat suport