El Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf, el desFOLCA´t, ha decidit renovar-se i oferir noves propostes per atraure els seguidors de la música popular. Demà dissabte, la tradicional mostra de solistes serà substituïda per un espectacle en homenatge al cantautor Ovidi Montllor. David Caño, Borja Penalba i David Fernández -parlamentari de la CUP- recordaran l´actor alcoià a través de poemes, músiques i reflexions a partir de les 21.45 hores a la plaça dels Arbres amb el muntatge Ovidi al cub.

L´organització del festival preveu l´assistència de 5.000 persones. De moment, els tallers organitzats ja tenen 25 inscrits. Una altra de les novetats de la 34ena edició del festival és la tarda dedicada a la cultura popular amb la trobada de colles bastoneres i l´exhibició de colles castelleres a càrrec dels Castellers de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa. La programació pensada per a les famílies es completa amb una animació infantil a càrrec de Jam-Dragon St. i un taller infantil i per a adults de jotes i boleros.

La celebració seguirà a les 20.30 hores amb el sopar popular. Després de l´espectacle dedicat a Ovidi, continuaran les actuacions als diferents bars i espais de Calaf. La plaça dels Arbres acollirà la música dels mallorquins Sa Torre. Després serà el torn dels catalans Riu a partir de les 22.45 h al Bar Canet, els bascos Dead Bronco actuaran a les 23.15 h al pub Skàndol, i, al Bar Rosa, els catalans Morena, a les 23.45 h. A partir de la mitjanit, la plaça dels Arbres acollirà les actuacions finals de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, els Morena i els francesos Babylon Circus.

Totes les actuacions del desFOLCa´t! són gratuïtes. Només cal adquirir prèviament el tiquet per al sopar popular i per tramitar les inscripcions del taller de jotes i boleros que hi ha programat.