La temporada d´òpera del Kursaal portarà aquest dimecres, 2 de març, a la Sala Gran ´Otello´ de Giuseppe Verdi. El Cor dels Amics de l´Òpera de Sabadell i l´Orquestra Simfònica del Vallès tornen al Kursaal per presentar una de les millors tragèdies de Shakespeare, recreada pel magistral llibret d´Arrigo Boito i amb la dramàtica i punyet òpera de Verdi. El muntatge, dirigit per Daniel Gil de Tejada, l´encapçala Enrique Ferrer, Maribel Ortega i Toni Marsol.

Otello és la història del general d´origen africà al servei de la República de Venècia, governador de l´illa de Xipre i que s´acaba de casar amb la bella i sensible Desdémona, una filla de la noblesa veneciana. L´alferes Iago, terriblement ofès perquè no ha estat nomenat lloctinent, construeix la seva mortal venjança a base d´alimentar l´enorme gelosia d´Otello, que el fa enfollir contra la seva innocent esposa. Al final l´acaba matant per, tot seguit, conèixer la veritat: tot era mentida. Otello, incapaç de suportar el pes de la seva culpa, es treu la vida.

L´estrena d´Otello, amb el llibret d´Arrigo Boito sobre la tragèdia de Shakespeare, va tenir lloc el 5 de febrer de 1887 al Teatre Scala de Milà. Havien passat més de 15 anys des de la darrera estrena de Verdi, el qual tenia ja 73 anys. L´èxit va ser espectacular i al final el teló es va haver d´aixecar 20 vegades per saludar. Verdi demostrava un cop més quin gran mestre era. Tot i ser un ancià, amb Otello va fer un veritable pas endavant ja que va poder abandonar definitivament l´estructura de números tancats i diferenciats, dotant l´obra d´un sentit d´unitat i continuïtat. I vocalment es tracta d´una de les òperes més exigents de Verdi i ho és per a tots tres protagonistes.

Xerrada prèvia a càrrec d´Ovidi Cobacho

Com és habitual, com a activitat prèvia a la representació de les òperes al Kursaal, a les 8 del vespre, una hora abans de les funció, el musicòleg Ovidi Cobacho farà una conferència a l´entorn d´ ´Otello´.

Les entrades tenen un preu de 48€ euros (46€ amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet a HYPERLINK "http://www.kursaal.cat" www.kursaal.cat.