La Coral Cardonina ha impulsat una producció musical que té per objectiu esdevenir una de les cites musicals anuals de la Setmana Santa Cardonina, integrada dins del Cicle de música Sacra, que impulsa l´Ajuntament amb la col·laboració del departament de Cultura i la Fundació Cardona Històrica. Es tracta d´un oratori sobre la passió i mort de Jesucrist: La Passió de Cardona.

L´artífex de l´adaptació dramàtica i musical és el musicòleg manresà d´arrels cardonines Ovidi Cobacho. Després de tres anys d´entomar la direcció de la històrica formació coral, va concebre la idea d´aquest projecte que neix de la voluntat de recollir i reformular una llarga tradició de celebració de la Setmana Santa a la vila ducal. Per això, les músiques que conformen els nombrosos cants de l´oratori són obra dels diferents compositors, tant de renom internacional (Bach, Mozart...) com més nostrats (Verdaguer, Font Parera...) o d´àmbit local, com Josep M. Casafont, el darrer mestre de capella cardoní. L´acció dramàtica és narrada per un evangelista amb personatges que dialoguen i canten alternativament. Així hi participaran, entre d´altres, els actors del Traspunt Anna Guitart (evangelista), Valentí Farràs (Jesús) i Josep Ratera (Pilat).

Lloc: església parroquial de Sant Miquel. Cardona. Dia: divendres, a les 20 h. Intèrprets: Coral Cardonina, actors del Traspunt, i la pianista Francina Ribas. Entrada: 10 euros.