Tens pensat què faràs aquest pont de Setmana Santa? A Regió7 hem fet un recull dels actes més destacats:

IGUALADA

Processó de Fàtima Avui, a les 21 h, a l´avinguda de la Pietat, processó de Nuestro Padre Jesús Nazareno y María Santísima de los Dolores. Acompanyats per la Banda de Música d´Igualada i la Banda de Tambors i Trompetes de la Confraria de Fàtima. Divendres, a les 21 h, a l´avinguda de la Pietat, processó del Santo Entierro y María Santísima de ls Dolores. Acompanyats per la Banda de Música d´Igualada i la Banda de Tambors i Trompetes de la Confraria de Fàtima. Diumenge, a les 12 h, a l´avinguda de la Pietat, processó de Nuestro Señor Resucitado. Acompanyats per la Banda de Música d´Igualada i la Banda de Tambors i Trompetes de la Confraria de Fàtima.

Festa del Sant Crist d´Igualada Des de divendres i fins dimecres, a l´església del Roser i a la basílica de Santa Maria, activitats amb motiu de la festa del Sant Crist. Dimarts, a les 18.30 h, pels carrers de la ciutat i a la basílica de Santa Maria, processó d´homenatge a Jesús Crucificat. En acabar, a la plaça Pius XII, l´agrupació Bitrac Dansa oferirà una escenificació reduïda de la moixiganga dIgualada.

MANRESA

Processó de Divendres Sant Avui, de 17 a 21 h, exposició del pas de la Mare de Déu de la Bona Mort al portal de la casa Rius-Pastor, al carrer Jaume I. De 23 a 04 h, vetlla de pregària al sagrari de la basílica de la Seu. A partir de les 23.30 h, l´església estarà tancada i per entrar-hi caldrà trucar al 615 172 980. Divendres, a les 9.30 h, viacrucis de l´esgésia vella a l´església nova del Poble Nou. A les 11 h, viacrucis a l´interior de la basílica de la Seu. A les 17.30 h, adoració de la Santa Creu a la basílica de la Seu. A càrrec de l´Associació Reparadora de Pius IX. De 10 a 13 i de 16 a 18 h, exposició del pas de la Mare de Déu de la Bona Mort a la casa Rius-Pastor, al carrer Jaume I. De 10 a 13 i de 16 a 18 h, exposició del pas del Natzarè a Ca la Buresa, a la plaça Fius i Palà. A les 18.15 h, a la plaça de Sant Domènec, trobada entre el pas de la Mare de Déu de la Bona Mort i el pas del Natzarè, i ball de la Dansa de la Bona Mort. A les 19 h, el maniple d´Armats de Manresa farà la presentació d´honors al governador i, tot seguit, marxarà desfilant cap a la basílica de la Seu per encapçalar la processó. A les 20 i a les 21 h, a la plaça de Sant Domènec, La Moixiganga, a càrrec de l´Esbart Dansaires Manresans. A les 20.30 h, sortida de la processó de la basílica de la Seu. Recorregut: Baixada de la Seu, Vallfonollosa, plaça Creus, plaça de la Reforma, Alfons XII, Plana de l´Om, Born, plaça de Sant Domènec, passeig de Pere III, plaça de Crist Rei, Àngel Guimerà, plaça de Sant Domènec, Born, Plana de l´Om, Piques, Na bastardes, Vallfonollosa, Baixada de la Seu i entrada a la basílica de la Seu. A les 22 h, a la plaça de Crist Rei, la Moixiganga a càrrec de l´Esbart Dansaires Manresans.

Exposició «Armats de Manresa, vestits d´història» Vestimenta, objectes i fotografies dels Armats de Manresa s´exposaran a les sales del centre d´interpretació del Carrer del Balç. Fins al 3 d´abril, de 10 a 14 h, cada dia; i els dissabtes, de 17 a 20 h. Entrades: 5 euros, amb visita al centre d´interpretació i a l´exposició; o bé 2,5 euros, només l´exposició. Gratuït per als menors de 8 anys.

MASQUEFA

Divendres Sant Divendres, a les 10 h, viacrucis. A les 18 h, ofici de Divendres Sant. A les 19.30 h, processó de Setmana Santa amb la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores i la Banda de Tambors i Cornetes de Can Parellada.

SÚRIA

Dijous Sant Avui, a les 21 h, Cant de la Passió, amb lletra de Jacint Verdaguer i música de Feliu Monné, a càrrec de cantaires i músics de Súria. S´iniciarà a l´església parroquial de Sant Cristfol i continuarà pels carrers de la vila.

Divendres Sant Divendres, a les 21 h, viacrucis nocturn pel camí de la muntanya de Sant Salvador.

L´AMETLLA DE MEROLA

Caramelles Diumenge, a partir de les 12 h, el grup de caramellaire cantarà una sardana i un vals-jota pels carrers i places.

AVINYÓ

Caramelles Dissabte, de 16 a 18 h, cantades pels carrers. A les 18 h, cantada a la residència Relat. Diumenge, de 8 a 12 h, cantades pels carrers que acabaran a l´església. A les 12.30 h, balls a la plaça.

CALLÚS

Caramelles Divendres, a les 20.30 h, al Casal del Poble, assaig general de grans i petits. A les 22 h, al Casal del Poble, sopar caramellaire. Preu: 8 euros; i 5 euros fins a 11 anys. A les 23.59 h, ball amb Perretas. Dissabte, a les 14.30 h, trobada dels caramellaires al Casal del Poble. A les 15 h, inici de les cantades a les masies del terme. A les 21 h, cantada a l´església de Sant Sadurní. Diumenge, a les 7 h, desvetllada popular pels carrers del poble. A les 8 h, coca i mistela al bar Stop. A les 9.15 h, inicide les cantades i ballades pel poble. A les 11 h, cantada a l´ajuntament. A les 14.15 h, cantada final a la carretera de Cardona.

CAPELLADES

Caramelles amb la Coral Xeremell Diumenge, al matí, cantades pels carrers. A les 12.30 h, cantada a la cafeteria de la Societat La Lliga.

CARDONA

Caramelles Dissabte, a la tarda, els Caramellaires de Pagès cantaran i interpretaran el ball de cascavells pel barri de Segalers, a la zona d´El Paperer. El galeig dels trabucaires anunciarà l´arribada a les diferents masies. A la tarda, el Grup de Cant Coral l´Amistat cantarà pels carrers i places del centre històric. Ja de nit, la Coral Cardonina i l´Escolania parroquial cantaran a la plaça Mercat i a la plaça de la Fira de baix després de la vetlla pasqual. Diumenge, al matí, els Caramellaires de la Coromina cantaran pel nucli antic de la Coromina. Tot seguit, els Caramellaires de Pagès, la Colla Jove i els Caramellaires de la Coromina cantaran pel centre històric de la vila. A les 13.30 h, es trobaran davant l´ajuntament i cantaran la Sardana de Cardona. A la tarda, els Caramellaires de Pagès cantaran pel barri de Segalers, a la zona de Tavèrnoles. Dilluns, al matí, els Caramellaires de la Coromina cantaran per pagès.

CASTELLBELL I EL VILAR

Caramelles Diumenge, a partir de les 8 h, actuació de l´Agrupació de Bastoners als barris del Vilar, Burés, Sellarès, Borràs i Bauma. A partir de les 9.45 h, actuacions als barris del Vilar, a les 10.30 h, al Burés, a les 11.15 h, a la Bauma, i a les 12 h, al Borràs dels Cor de caramelles de Castellbell i el Vilar, la Coral infantil La Formiga, el Grup de dansa Resistents i el Grup de folk d´Aquí i d´Allà. A les 12.30 h, actuació conjunta de tots els grups davant l´ajuntament.

CASTELLNOU DE BAGES

Caramelles Diumenge, a les 10.30 h, a l´església de Sant Andreu, missa de Pasqua. Dilluns, caramelles de Les Veus de Castellnou i l´escola L´Olivar. A les 10.30 h, a Pinedes; a les 11.30 h, a la masia La Roca; a les 12.45 h, a la masia La Sala; i a les 13.45 h, a la plaça Joan Vendrell.

ESPARREGUERA

Assajos de caramelles Avui, a les 21.30 h, a la Sala Petita de la Passió, assajos dels grans. Dissabte, a les 16.30 h, a la Sala Petita de la Passió, assajos dels petits. Són oberts a tothom qui hi vulgui participar.

Caramelles de la Passió d´Esparreguera Dissabte, a les 18 h, pels carrers de la vila; i a l´església en acabar la vetlla pasqual a la nit, cantades del grup dels grans. Diumenge, a les 11 h, cantades del grup dels petits pels carrers de la vila i acabant a l´església al migdia. Dilluns, al matí, cantades dels grups dels grans i els petits, tots junts, a l´Aplec de l´ermita del Puig. Totes les cançons són compostes pel mestre Josep Borràs.

L´ESTANY

Caramelles Diumenge, durant tot el matí, pels carrers del poble, cantades i ballades del grup de caramellaires Sortits de l´Ou. Al migdia, actuació a la plaça del Monestir.

MASQUEFA

Assajos de les Caramelles infantils Dissabte, a les 16 h, a l´Aula de Música (Torre dels Tenas). Hi poden participar els infants de 4 a 10 anys.

Caramelles Diumenge, d´11 a 12.30 h, pels carrers Serralet, Crehueta, Sant Pere, Major i Ajuntament, cantades infantils, acompanyades de la Colla de Ball de Bastons de Masquefa.

Aplec al Cementiri Vell Dilluns, a les 10 h, esmorzar popular. A les 11 h, celebració de la missa. A les 12 h, ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa.

NAVARCLES

Caramelles Diumenge i dilluns, de 9.30 a 14 h, cantades pels carrers. Organització: Agrupació de Cantaires de Navarcles.

SALDES

Caramelles Dissabte, a la tarda, cantada de caramelles a càrrec de la Coral de Saldes. A les 20 h, baixada de torxes el castell en homenatge a Muriel Casals. Diumenge, al migdia, cantada de caramelles a càrrec de la Coral de Saldes.

SANT JOAN DE VILATORRADA

Caramelles Diumenge, a partir de les 8.45 h, cantades i ballades per carrers i places a càrrec de la Coral La Verbena amb acompanyament musical i l´escola de dansa de l´Esbart Dansaire Sant Joan. A les 18 h, a la sala de cultura Cal Gallifa, ball de Pasqua amb De Gala. No es reservaran taules. Organització: La Verbena.

Aplec de Joncadella Dilluns, a les 17 h, al santuari de Joncadella, ballada de sardanes amb la Cobla Camps. Organització: Nova Crida i Amics de Joncadella.

SANT JULIÀ DE CERDANYOLA

Caramelles Diumenge, a partir de les 8.30 h, cantades de petits i grans pel poble. Dilluns, a les 16.30 h, cantada de caramelles a Falgars. En acabar, berenar per a tothom.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Caramelles Dissabte, a la tarda, i diumenge, al matí, cantades de cançons adaptades i danses tradicionals, acompanyats pel carro de boix. Diumenge també sortirà l´Esbart Dansaire Santvicentí. Organització: Associació Musical Castellet i Coral Nou Horitzó.

SANTPEDOR

Assajos de Caramelles Cada dissabte, a les 16 h, a l´escola municipal de música. Organització: Ajuntament, llar d´avis Ca l´Arola i Bastoners de Santpedor.

SANTA MARIA D´OLÓ

Caramelles Dissabte, a partir de les 16 h; i diumenge, a partir de les 9 h, bastoners, caramelles i balls populars pels carrers del poble. Diumenge, a la sortida de missa, ballades i cantada final a la plaça de l´Església. Organització: Bastoners i Caramelles d´Oló i Escola Municipal de Música.

SÚRIA

Caramelles Avui, a les 22 h, al pavelló, SPOK, amb l´actuació dels grups suriencs Yerbagüé, Bruno Marcel i Gafapastes. Dissabte, a les 12 h, al saló de sessions de la Casa de la Vila, acte d'inici de les caramelles, amb la presència de representants de les colles i de l'Ajuntament de Súria. Durant la tarda, caramelles a pagès. A les 20 h, a l´església parroquial de Sant Cristòfol, celebració de la vetlla pasqual. A les 20.15 h, a la nau de Ca l´Agut, sopar per a caramellaires. Venda de tiquets a les colles. A les 21.30 h, al pavelló, trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d'El Cant del Poble. A les 00.30 h, pels carrers de la vila, cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. A les 02 h, al pavelló, concert amb el grup La Banda del Coche Rojo. Venda d´entrades a les colles i a taquilla. Diumenge, de 9 a 14.30 h, actuacions de les colles caramellaires. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. Horari de localització de les colles: de 9 a 11.30 h, a la plaça Major del Poble Vell. D´11 a 14.30 h, pels carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan. A les 9 h, a la plaça Major del Poble Vell, esmorzar de Pasqua per a tothom. A les 12 h, a l´església parroquial de Sant Cristòfol, missa solemne de Pasqua. A les 13.30 h, a la plaça de Sant Joan, acte de cloenda de les caramelles, amb la participació dels caramellaires de totes les colles. A les 21 h, a la nau de Ca l´Agut, sopar de caramelles. Venda de tiquets a les colles. A les 00 h, al pavelló, concert amb els grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. Venda d´entrades a les colles, a taquilla i als establiments Bar Lennon's i La Taverna de Súria, i Firabar de Cardona. Punt d'informació: diumenge de Pasqua, a la vela instal·lada a la plaça de Sant Joan. Horari d'atenció al públic: de 9 a 14.30 h.