La pel·lícula "El Olivo", de la directora Icíar Bollaín, es projectarà aquest dimecres 14 de desembre a les 19:30h a la sala de la Plana de l'Om, en el marc de la campanya Consum Conscient de Nadal. El preu de l'entrada serà de 3 euros. Després de la pel·lícula, hi haurà un col·loqui sobre el film a càrrec de Pep Tuson.

"El Olivo" narra la història d'una noia de 20 anys, l'Alma (Anna Castillo), que emprèn un viatge a la recerca d'un arbre venut per motius econòmics i contra la seva voluntat durant la infantesa, i que tenia una vinculació sentimental molt forta amb l'avi. Desanimat, desvalgut i sense parlar des de la seva venda, l'Alma creu que l'única manera de retornar-li la felicitat al seu avi és trobant l'olivera mil·lenària.

La projecció de la pel·lícula està organitzada pel CineClub Manresa, l'Era, el Consell Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Manresa. La campanya de Consum Conscient de Nadal pretén conscienciar la societat per fer unes compres justes, solidàries, creatives, responsables i de proximitat durant les festes de Nadal, i també la resta de l'any.