23 de novembre de 2020
23.11.2020
Regió7

Anoia Jove fa una campanya per sensibilitzar sobre la violència masclista

Cada dia de la setmana es tracta un tipus de violència a través de les xarxes socials

23.11.2020 | 17:32
Presentació de la campanya de sensibilitzacó sobre la violència masclista entre els joves

​El Consell Comarcal i diferents ajuntaments de l'Anoia llancen, coincidint amb el 25-N, una campanya de sensibilització per joves sobre la violència masclista. Cada dia de la setmana s'abordarà, mitjançant les xarxes socials i adreçant-se als i les joves, un tipus de violència masclista: física, psicològica, sexual, institucional, simbòlica i econòmica Aquest dimecres es commemora arreu del planeta la data del 25-N, el Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Anoia Jove, el departament de Joventut del Consell 1Comarcal de l'Anoia, ha preparat una campanya adreçada als i les joves, amb la voluntat de sensibilitzar-los al voltant d'aquesta data destacada i implicar-los en l'erradicació d'aquest fenomen. Es tracta d'una campanya interactiva, a través dels perfils d'Instagram dels diferents equipaments juvenils de la comarca –Cabrera d'Anoia, Calaf, Capellades, Castellolí, El Bruc, Els Hostalets de Pierola, La Llacuna, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Vallbona d'Anoia i Vilanova del Camí– i de l'Oficina Jove, que tindrà com a principal objectiu conscienciar sobre els diferents tipus de violència masclista i donar visibilitat a aquesta problemàtica.

La consellera de Joventut, Feminisme i LGBTI, Carme González, afirma que "la violència contra les dones i les actituds masclistes són una xacra que cal eliminar de societats modernes com la nostra; per això, cal sensibilitzar i implicar activament tots els segments de la societat i, evidentment, els i les joves n'han de ser actors fonamentals". Per això, cada dia de la setmana i començant aquest dilluns, aquesta campanya parlarà d'un tipus de violència masclista –física, psicològica, sexual, institucional, simbòlica i econòmica– i es farà a partir de vídeos, de pel·lícules i de sèries on apareixen aquestes violències i, tot seguit, fent preguntes als i les joves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook