"No podem esperar més temps amb solucions de caire provisional als problemes greus que tenen les instal·lacions del camp de futbol d'Esparreguera", ha explicat Alfons Puche, director del Patronat d'Esports d'Esparreguera, "necessitem un projecte definitiu, consensuat per tots els grups polítics, que definitivament solucioni aquest estat, perquè no podem estar més anys en aquesta situació precària. Per tant, hauríem de tenir a final d'aquest any un projecte de reforma", ha afegit.

Aquest diari ha tingut accés a unes fotografies que mostren l'estat actual en què es troben les instal·lacions del camp de futbol d'Esparreguera, concretament les fotografies corresponen als vestidors, tant dels equips com dels àrbitres, i el magatzem de material. En les imatges de la dreta es pot observar com la humitat de la pluja ha fet estralls en el sostre i com el mobiliari i les rajoles estan trencats a causa del pas del temps i de les filtracions d'aigua.

L'edifici on hi ha els vestidors i els magatzems de material va ser construït fa 40 anys, i des de llavors "només s'han fet tasques mínimes de manteniment que han portat les instal·lacions a estar en l'estat precari actual", segons Puche. "L'única actuació que va millorar una mica l'edifici va ser un arranjament d'un dels vestidors", ha afegit el director del Patronat d'Esports.

A més a més, el camp de futbol d'Esparreguera ja no disposa de servei de bar ni d'uns lavabos que hi havia propers a aquest bar. La causa d'això va ser la construcció del nou ambulatori d'aquesta localitat, que va afectar l'estructura del petit edifici on era situat el bar amb els banys. Per suplir algunes de les deficiències d'aquest espai esportiu, l'Ajuntament d'Esparreguera va col·locar cargoleres per utilitzar-les com a bar i com a banys de manera provisional.

Alfons Puche ha comentat que "l'Ajuntament està posant de la seva part per solucionar els problemes, i també s'ha de dir que aquesta és una complicació que no pertany a la legislatura actual, sinó que fa temps que s'arrossega", però també ha dit que igualment "sempre estableixen mesures provisionals que s'allarguen en el temps i, per tant, deixen de ser-ho i solucionen malament els problemes. Establint mesures provisionals van passant els anys i ja en fa quatre".

Des del Patronat d'Esports també s'ha explicat que existeix la idea de fer un projecte per construir un complex esportiu nou i, per tant, "l'Ajuntament no vol invertir en el camp si s'ha de fer tot de nou posteriorment, seria com si hagués llençat els diners", ha dit el director. Però també ha comentat que "els vestidors és una de les parts més importants en una instal·lació esportiva i no es poden tenir en aquestes condicions. Els nens i nenes que juguen al camp no es poden dutxar, i ara haurem de buscar una solució a aquest problema, segurament s'utilitzaran les dutxes de la piscina d'estiu", que és propera al camp de futbol.

Puche també ha dit que els entrenadors dels equips visitants li comenten la situació dels vestidors i "no trobem cap resposta".

La situació precària de les instal·lacions del camp obligarà els jugadors a canviar-se als vestidors de la piscina d'estiu un cop es tanqui.En aquesta imatge es veu un dels vestidors destinats als àrbitresAquest és un banc on es pot percebre que les potes, torçades i afectades per la humitat, no poden subjectar una persona que hi vulgui seureLa filtració d'aigües pluvials ha afectat el sostre dels diversos vestidors del camp de futbol d'EsparregueraTerreny de joc amb gespa