L'Ajuntament d'Abrera al·legarà contra el traçat de l'eix ferroviari transversal en les seves esmenes al Pla Territorial Metropolità, segons van anunciar a aquest diari fonts de la mateixa corporació municipal. El consistori considera que "al principi, quan hi havia els dos ramals previstos, un de Manresa i l'altre d'Igualada, era lògic que els dos s'unissin a Abrera, però quan només hi ha el d'Igualada no hi veiem aquesta necessitat, pensem que es pot desplaçar lleugerament" i així evitar el fraccionament del territori que es produiria a prop del nucli urbà d'Abrera.

Un altre punt que incomoda l'Ajuntament "són tants enllaços entre la AP-7 i el Quart Cinturó. Hi ha duplicitats innecessàries de les quals no diríem res si no ens afectessin, però el cert és que ens destrossen el territori", així com "dues carreteres que surten de la A-2 amb la mateixa finalitat".

Així ho ha explicat el regidor de Territori i Medi Ambient, Lluís Martínez, que manifesta que "molesta una mica que es consideri Abrera com poc menys que un barri de Martorell, l'extensió en el plantejament que fa el pla territorial no ens agrada, nosaltres tenim la pròpia dinàmica local que ara estem definint amb el POUM", alhora que afegeix que "es fa un plantejament conjunt d'Abrera, Martorell i Sant Esteve, no ens hi neguem, però pensem que s'ha de respectar la dinàmica de cada municipi".

Martínez també es mostra crític amb el tema urbanístic, ja que pensa que "hi ha moltes mancances, els plànols són deficients, s'ha cobert l'expedient en aquest sentit perquè realment el que importava era descriure les infraestructures".

No tot són crítiques, ja que Martínez ha afirmat que "valorem positivament la intenció de desplaçar les carreteres importants de l'interior del nucli urbà, però pensem que el Pla no acaba de definir què es farà amb les que ja tenim dins el nucli".

Finalment, Martínez ha declarat que "lamentem ser tan útils per al país", en referència a la confluència d'infraestructures que transcorreran pel terme municipal abrerenc tal com marca el Pla Territorial Metropolità i tal com ja passa en l'actualitat, fet que provoca en ocasions moltes molèsties als ciutadans de la localitat.