El barri de Fàtima d'Igualada va viure ahir una jornada especial amb la col·locació de la primera pedra d'un pont que unirà aquest indret amb el parc del Puigcornet, el complex de piscines Infinit i l'anomenat eix del coneixement i que travessarà la riera de l'Espelt. Aproximadament un centenar de veïns es van aplegar en un acte en què hi va haver molts regidors de l'equip de govern igualadí, així com la responsable d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández.

Aquesta nova infraestructura té l'objectiu d'apropar el barri de Fàtima a una zona en creixement com és el parc del Puigcornet, on el mes de novembre vinent s'inaugurarà el complex de piscines Infinit. L'Ajuntament vol que aquest projecte garanteixi la mobilitat i la interconnexió entre dues zones de la ciutat que són separades per la barrera natural que forma la riera de l'Espelt. Així, l'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, va explicar que aquest pont del qual es va posar la primera pedra ahir significa "un esforç col·lectiu que va en la direcció del servei a les persones". També va afegir que suposa "un exemple de l'esforç del barri per dotar-se de les infraestructures necessàries i és un espai de cooperació per fer les coses ben fetes". També va recordar que aquest pont per a l'ús dels vianants i les bicicletes completa un eix de comunicació a la ciutat que uneix el barri dels Set Camins amb la zona de l'eix del coneixement, el complex esportiu de Puigcornet, passa pel pont i s'uneix a la ronda de Fàtima.

Per la seva banda, la diputada Anna Hernández, que també és la dona del president de la Generalitat, José Montilla, va explicar que aquest projecte és un clar exemple de "l'aposta per millorar la connectivitat i la permeabilitat dels barris" que fan l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. També va explicar que el pont "té un valor afegit" perquè uneix dos barris de la ciutat. Es preveu que les obres tinguin un període d'execució de cinc mesos.

Amb motiu de la seva visita a Igualada, la diputada Anna Hernández també va voler fer una valoració de la relació que mantenen la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament d'Igualada. Així, va recordar que el 1994 es va fer a la capital de l'Anoia el primer Pla Municipal Ambiental d'Espanya gràcies a la col·laboració entre les dues administracions. També va dir que en urbanisme "hi ha hagut una trajectòria coherent i continuada del municipi".