L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat vol apropar-se als propietaris dels terrenys on es farà l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) al Camí de Vilapou un cop ja ha estat aprovada la constitució del consorci que s'ha d'encarregar de la gestió de la construcció d'aquest nou barri olesà. El consistori formarà part d'aquest consorci juntament amb l'Institut Català del Sòl (Incasol) i, per tant, podrà participar directament en la presa de decisions que afectin el procés constructiu de l'ARE.

Així, el regidor de Planejament de l'Ajuntament olesà, Ramon Pons, va explicar que l'equip de govern vetllarà perquè es compleixin dos objectius des de la seva posició dins el consorci esmentat. D'una banda, fer una ronda de contactes amb els propietaris i augmentar la participació ciutadana, per tal que aquests puguin expressar l'opinió sobre la gestió i el sistema de compensació. D'altra banda, el consistori també tindrà veu pròpia a l'hora de fixar el calendari de totes les actuacions, que s'adaptarà al que marqui la situació del mercat.

Pons va explicar que aquesta figura de planejament "té un horitzó d'entre 8 i 12 anys" i va afegir que "la previsió de creixement de la població no ens ha de fer trontollar el model de poble". Finalment, també va comentar que la decisió de tirar endavant aquesta ARE respon a la voluntat "d'aprofitar l'oportunitat en el moment en què passa el tren".

La constitució d'aquest consorci per a l'ARE es va aprovar al ple de dijous amb els vots favorables de tots els integrants de l'equip de govern, mentre que els partits de l'oposició van votar-hi en contra (amb l'absència de la regidora d'ERC). Joan Segado, regidor del Bloc Olesà, va dir que "l'ARE no s'adequa al nostre concepte d'Olesa" i que la mesura presa ahir suposa "legalitzar una cosa per quan el mercat la vulgui tirar endavant sense tenir en compte el nombre d'habitatges buits que hi ha al poble". Per la seva banda, Jordi Manfredi, del PP, va justificar el vot en contra dient que "el procés de negociació que s'ha fet amb els veïns no ha estat el més correcte".

Per la seva banda, el regidor de l'Entesa dels Olesans i membre del govern local, Jordi Cornelles, va explicar que l'ARE s'ha d'encarregar de "garantir sòl públic" i que "l'augment de la població no serà significatiu" per considerar que Olesa canviarà el model de poble. El govern també va recordar que l'ARE permetrà guanyar terreny per a equipaments.