Els igualadins i anoiencs que tinguin més de 18 anys i superin els 50 quilograms estan emplaçats avui dissabte a la Marató de Sang que, al llarg de tot el dia, de deu del matí a deu de la nit, tindrà lloc al centre MIPS Fundació Privada, al Carrer Cardenal Vives de la capital comarcal. L'objectiu de l'organització és sumar fins a 500 donacions, i superar les 409 de la darrera edició.

El Banc de Sang i Teixits conjuntament amb MIPS Fundació Privada, l'Ajuntament d'Igualada, l'Associació de Donants de l'Anoia i Creu Roja ha preparat aquesta Marató de Donació de Sang ininterrompuda, que coincideix amb les diades de la Fira. Amb l'eslògan "Si tens sang, aquesta és la teva festa", la comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D'ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s'han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d'activitats lúdiques mentre duri l'esdeveniment.

Al llarg de tot el matí, l'organització activarà un servei de ludoteca i guarderia gratuïta, que serà vetllat per Creu Roja Anoia. L'obertura de la Marató serà a les onze, amb la presència de les autoritats. Seguidament, s'engegaran actuacions musicals (a l'Escola de Música) i una cercavila amb els grups Mal de Cap, Mal Llamp i l'Agrupació Cultural Dessota pel centre d'Igualada que acabarà al Passeig l'alçada del MIPS Fundació Privada.