L'equip de govern de l'Entesa per Igualada (PSC i ICV) ha explotat per l'afer World Trade Center (WTC). La relació entre el govern i l'oposició és de dur enfrontament. Els socialistes no han paït que dilluns, en un ple extraordinari convocat a corre-cuita, ERC votés en contra de la decisió de la resta de grups del ple de presentar un recurs contenciós-administratiu contra el dictamen de la direcció general de Comerç de la Generalitat que impedeix que als baixos del futur edifici d'oficines hi hagi uns espais comercials. La Generalitat considera que amb la legislació vigent, i sobretot el Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials (PTSEC), aquest equipament de botigues és inviable.

En la compareixença de l'equip de govern igualadí dels dimecres, el tercer tinent d'alcalde i responsable d'Urbanisme, Antoni Pàmies (PSC), va apuntar al grup municipal d'Esquerra que "per tenir una actitud més de partit que no de ciutat" i el principal blanc -implícit- de les seves crítiques va ser Josep Maria Palau, cap dels Serveis Territorials. El socialista va remarcar que "la planificació urbanística aprovada el gener del 2003, ja possibilitava un projecte com el del WTC, però és justament una legislació aprovada a final del 2006, el PTSEC, que bloqueja sense sentit quelcom que feia tres anys i mig que estava planificat".

Pàmies acusa Esquerra que, "tot el que va bé a la ciutat, els va malament a ells", i que "s'han quedat sols però fan valer la injustícia de Comerç per fer mal al govern de la ciutat". L'Ajuntament desconfia de la nova llei que subs-titueixi el PTSEC, i creu que "s'aprovarà tard i posarà traves urbanístiques als ajuntaments perquè no puguin exercir la seva legítima competència urbanística".

L'Entesa carrega també contra "algú que ERC té molt ben situat -Palau- per permetre el condicionament dels criteris de Comerç: "qui vol la independència ha de ser independent en les seves decisions". Pàmies va recordar, també, que Palau coneix bé el projecte perquè el 2003 era tècnic de l'Ajuntament d'Igualada i va dir: "no es pot deixar les gallines amb la guineu". El regidor opina que "ERC no ens pot dir que vam planificar malament, quan el PTSEC és molt més recent que la nostra planificació i la llei no hauria de mirar tan restrictivament, intervenint en el nostre urbanisme".