L'alumna Laia Güell Jorba i l'escola dels Maristes d'Igualada, guardonada amb el Premi Solidaritat de la Premsa Comarcal

El Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat és un concurs organitzat per l'ACPC junt amb les seves publicacions associades

El CCCB acollirà l'acte de lliurament de premis

El CCCB acollirà l'acte de lliurament de premis / Arxiu

La jove igualadina Laia Güell Jorba, de l'escola dels Maristes, ha guanyat el Premi Premsa Comarcal a la Solidariat en la categoiria de primer i segon d'ESO. El treball "Pianos Vius: fomentant la cultural musical" tracta com l'ajut Pianosvius, que es dedica a difondre la música arreu del país. El treball finalista d’aquesta categoria és "Una vida", d’Alexandre Boliart, Berta Farell i Valentina Prieto de l’institut La Vall, de Bellaterra; i l’entitat premiada és l’Institut d’Investigació Oncològica Vall d'Hebron. L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha donat a conèixer els premis a estudiants d’ESO i Batxillerat de Catalunya del curs 2023-2024.

Instituts de tot Catalunya van respondre a la crida i van enviar les seves propostes als darrers mesos. El concurs demanava reportatges elaborats per estudiants d'ESO que, basats en històries del seu entorn més proper, posessin en relleu els valors que ajuden a una convivència igualitària entre les persones i els col·lectius de diferent índole.

Els guardons es lliuraran durant la Gran Festa dels Premis Premsa Comarcal el proper 31 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en una gala presentada per la periodista Candela Figueras.

Els guardons tenen la particularitat que una part del premi la reben els alumnes en forma d’una targeta moneder, i l’altra part s’entrega amb un xec regal a una entitat sense ànim de lucre que els mateixos estudiants han escollit.

En la categoria de batxillerat, el treball guanyador és "La realitat dels joves migrants al nostre entorn", de Mariona Basola, Laia Riu i Natàlia Castro, de l’Institut La Garrotxa d’Olot. L’entitat escollida pels alumnes ha estat la protectora d’animals Terra Viva d’Olot. Ha estat finalista Nil Escaño Garcia, de l’Institut Salvat-Papasseit de Barcelona, i l’entitat escollida és l’Associació 4 Potes Les Corts.

En la categoria de 3r i 4t d’ESO, el projecte guanyador és "Quan la màgia existeix" de Teo Casanella, Nil Mata i Marc Montedeoca, de l’escola Vedruna de Vilafranca del Penedès. L’entitat escollida pels alumnes ha estat Camina Senegal, que es dedica a l’educació, la salut i l’empoderament femení al país africà. Mentre que el treball finalista d’aquesta categoria és Més enllà de l'oblit, de Chayma Ammar i Kristin Simone Cosio, de l’Institut Guindàvols de Lleida, que ha escollit l’entitat Associació de familiars de malalts Alzheimer i altres demències, de Lleida.

El Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat és un concurs organitzat per l'ACPC junt amb les seves publicacions associades, que compta amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El jurat del premi ha estat format per Francesc Fàbregas, president de l’ACPC i director del grup El Vallenc; Carles Ayats, expresident de l’ACPC i gerent del Setmanari de l’Alt Empordà; Anna Berent, vicepresidenta de l’ACPC i membre de Fonoll; Núria Piera, vocal de la junta de govern de l’ACPC i directora de Publidaser; i  Anna Albareda, vocal de la junta de l’ACPC i membre de La Segarra.