L'Ajuntament d'Igualada i la Fundació Comte de Barcelona, pertanyent al grup Godó, van signar ahir el conveni que obre el camí per ubicar a les darreres plantes de l'edifici de la Cotonera el que s'ha de dir Museu de la Premsa de Catalunya, que tindrà com a línia explicativa la història de La Vanguardia. També entre les previsions hi ha la reserva d'un espai específic per a la premsa local. Maria Enrich, regidora de Cultura, va situar com la data d'obertura el 2012. Seran les dues darreres plantes de les cinc de l'edifici les que es destinaran al museu. La rehabilitació de l'obra de la Cotonera serà a càrrec de l'Ajuntament, amb fons propis, de la Generalitat i del ministeri de Cultura.

A partir d'ara comença el període en què la comissió executiva que s'ha constituït engegarà la confecció del projecte. Enrich explica que "una vegada s'aprovi la rehabilitació de l'edifici, començarem a buscar fonts de finançament" i no descarta que es recorri a patrocinis privats, a part de les quantitats que aporti la Fundació Comte de Barcelona i de l'esforç econòmic de l'Ajuntament.

De moment, la Generalitat ja s'ha compromès amb les dues primeres plantes de l'edifici, on es traslladarà l'Arxiu Comarcal, en una operació prevista per al 2011. La tercera planta serà el centre cívic de l'àrea de Sant Agustí, i finalment, les dues darreres plantes -de dos mil metres quadrats en total- seran per al museu. En aquestes dues plantes s'hi dedicaran àmbits a la història de la professió i als diferents gèneres periodístics, i hi és prevista igualment una zona de tallers escolars, una biblioteca, un estudi audiovisual, un espai d'informació on-line i una botiga del museu.

el camí per refer un símbol d'igualada La Cotonera tindrà en pocs anys una nova cara.Aquest és l'aspecte de les darreres plantesSerà en aquest espai on s'ubiqui el museu. L'edifici acollirà altres funcionalitats i espais interpretatius

La rehabilitació de l'entorn acompanyarà el museu

L'arxiu, a la planta baixa