El grup municipal de Convergència i Unió a Igualada proposarà en el proper ple una reducció del 99% del preu del tiquet de la zona blava a l'entorn de l'Hospital d'Igualada. L'aplicació de la zona de pagament ha estat una de les decisions del govern, el grup d'Entesa, que han aixecat més polèmica. CiU considera que, tenint en compte la crisi actual, plantejar la rebaixa d'impostos i de determinades taxes és oportú.

Marc Castells, portaveu convergent, farà una sèrie de propostes al govern local, entre les quals destaca la creació de tres àrees per definir la zona blava igualadina, amb un preu diferent per a cadascuna, i una extensió de dos graus de zones de pagament als estacionaments regulats del municipi. A la zona 1, amb el nucli antic i el passeig, es proposa una reducció del 20% del cost de l'estacionament; a la zona 2, la de les polèmiques 57 places de l'hospital, es reduiria el 99%. "El reglament està disposat d'una manera que no podem suprimir-la fins que governem, però així es reduirà a la mínima expressió", diu Castells.

Convergència i Unió és crítica amb altres impostos, com ara l'IBI. L'estiu passat l'Entesa va pactar amb Esquerra aplicar sobre el valor cadastral que fixa i revisa l'estat un coeficient de l'1,07. La federació nacionalista i el grup popular demanaven un tipus més baix. CiU demana que "ja que la inflació ha caigut el 0,5%, l'Ajuntament hauria d'adequar la fiscalitat a aquest fet".