L'Ajuntament de Badalona ha confirmat avui que l'empresa Proinosa, el president de la qual, Josep Singla, és un dels detinguts en l'operació de l'Audiència Nacional pel cas "Pretòria", té adjudicada la quarta obra amb més pressupost d'aquest any a Badalona (Barcelonès).

Fonts del consistori han revelat a Efe que l'ajuntament, governat per PSC, CiU i ERC, va adjudicar a Proinosa el projecte de reurbanització de quatre carrers del barri del Raval de la ciutat, amb un pressupost de 2.427.000 euros del total de 38 milions que estaven a concurs públic.

Les reaccions del consistori arriben després que el president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, hagi denunciat avui a Efe aquests fets i assegurés que l'obra va ser contractada "directament" per l'alcalde, sense passar pel ple, en tractar-se d'uns "treballs urgents".

El regidor d'Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Badalona, Francesc Serrano, ha assegurat que el concurs -finançat amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL)- es va desenvolupar "amb total transparència i tots els grups municipals van tenir sempre accés a les taules de contractació convocades".

El regidor ha puntualitzat que l'empresa de Singla va presentar cinc projectes a concurs, dels que l'ajuntament va adjudicar un del total de 53 possibles, en ser "la millor proposta".

En el marc de l'operació "Pretòria" dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, es va requerir a l'Ajuntament de Badalona que lliurés documentació relativa a una finca situada a la població.