Magda Graells, la cap de llista de CiU a Olesa de Montserrat, va esdevenir ahir la segona alcaldessa del municipi des de l'inici de la democràcia, després de la renúncia de Jaume Monné (PSC) al càrrec, tal i com es va pactar a l'inici del mandat.

Entre nervis i il·lusió, la nova batlle olesana, va iniciar el seu discurs d'envestidura encoratjant a les dones per dedicar-se a la política: "vull agrair a la meva família per la seva comprensió perquè quan els vaig comunicar que em presentava a les llistes de CiU va ser com un daltabaix, però aquesta comprensió seva és vital i important. Especialment quan ets dona perquè has de ser esposa, filla, mare i àvia. També vull fer una menció a les meves companyes de l'equip de govern i a les de l'oposició perquè totes elles es treuen hores de la vida familiar. Aprofito l'avinentesa per encoratjar les dones a que entrin a la vida política de cara a les properes legislatures, ja que el paper de la dona és fonamental i encara hi ha poques que fan aquest pas endavant".

La sessió plenària de la proposta del relleu de l'alcaldia d'Olesa de Montserrat va tenir lloc ahir al matí a la sala de l'auditori de la Casa de Cultura. Aquest espai va omplir-se de gom a gom amb la presència de veïns i veïnes del municipi, a banda dels alcaldes i els regidors de les poblacions veïnes. La nova alcaldessa d'Olesa va rebre els vots favorables del PSC, CiU i l'Entesa dels Olesans -les formacions que van consensuar el pacte de relleu de poders l'any 2007-, la resta de grups polítics van abstenir-se.

Magda Graells, després d'agrair a tots els seus companys i amics pel seu suport rebut, va fer una reflexió sobre el context de crisi econòmica al que haurà d'enfrontar-se com alcaldessa durant els propers 15 mesos de mandat: "la ciutat d'Olesa necessitarà molt esforç per tirar endavant i jo em comprometo a fer-ho possible. Hi ha tres factors fonamentals per aconseguir-ho: confiança, complicitat i col·laboració per treballar en aquests moments de crisi agudíssima. Però cal mirar-ho de manera positiva, de la crisis també se n'aprèn. Per tant, és un canvi que hem de fer tots, analitzar el que hem fet malament i tornar a reconduir tot sent realistes". Graells va afegir que "necessitaré la col·laboració del potencial humà que té Olesa i que genera l'energia que la fa moure: la xarxa d'associacions que treballen pel bé de totes les persones, els comerciants, empresaris, sindicats... tots són protagonistes per fer que esdevingui un millor futur per Olesa. En definitiva tota la ciutadania sense distinció d'edat, de gènere ni d'ètnia". Així mateix, Graells va voler posar punt i final al seu discurs d'envestidura amb una frase del president John Fitzgerald Kennedy: "no us pregunteu què pot fer el vostre país per vosaltres, sinó pregunteu-vos què podeu fer pel vostre país".

Una de les primeres accions de l'alcaldessa serà renunciar a cobrar el mateix sou que l'exalcalde, Jaume Monné, i continuarà cobrant el salari els darrers anys com a tinent d'alcalde: 48.000 euros anuals. Amb la qual cosa el consistori s'estalviarà 2.250 euros mensuals, és a dir, 35.750 euros fins el que queda de mandat, ja que, Monné haurà de rebaixar-se el sou de 75.000 euros a 48.000 euros anuals.